Pui cu smantana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1890) Se fierbe pieptul de pui in apa cu sare, se scoate si se lasa sa se raceasca. Intr-o cratita se calesc in putin ulei cele doua cepe, taiate solzisori. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga zeama in care a fiert carnea (rece) si se toarna compozitia facuta din 3-4 linguri de faina desfacute cu apa rece si amestecate cu 3-4 linguri de smantana. Cand sosul s-a ingrosat, la foc mic, se adauga pieptul de pui fiert, rupt in bucati, si putin marar sau patrunjel verde. Se potriveste de sare si se serveste fierbinte, cu mamaliguta.
pui cu smantana (2)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1799) se prajesc pulpele.Intr-un ceaun se pune la calit ceapa fin tocata,pulpele prajite si scurse bine de ulei si se inabusa cu o cana mare de apa.Dupa ce a scazut apa se adauga smantana.Se pune delicat si piper dupa gust.dupa aproximativ 15 min se pune faina dizolvata in apa.Dupa ce firbe faina si se opreste focul se poate adauga patrunjelsau marar verde ,dupa gust
orez la cuptor(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1656) se pune orezul intr-o oala de pamant,in mijloc punem capatana de usturoi.dupa aceea curatam cartofi ai taiem in rondele si ai prajim.la fel cu rosia.prajim si costita.peste orez punem cartofi,rosiasi,costitasi caldo de la bunicasi in caldo punem colorant pentru paella.si-l dam la cuptor 20 minute
pui in sos de bere(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2712) se aseaza pulpele spalate in tava cu uleiul,se condimenteaza cu delikat si piper,si se prajesc putin pe ambele parti pina devin un pic rosiatice.Se toarna peste ele berea cit sa le acopere,si se introduc la cuptor.(daca nu ai cuptor se pot prepara si intr-o cratita cu capac ,dar la foc moderat.sunt gata cind berea a scazut,dar nu de tot.spe final cine doreste poate adauga si 2,3 catei de usturoi zdrobiti cu cutitul.
Portofele cu pui(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4150) Cartofii fierti se dau pe razatoarea mica, se adauga iaurtul, ouale batute cu un praf de sare, apoi se presara faina si se fac din compozitia asta, cateva clatite. Ceapa se caleste pane devine transparenta, se adauga carnea taiata cubulete, ciupercile taiate marunt. Dupa ce s-a facut bine carnea, se pun rosiile taiate cuburi, verdeata tocata marunt, sare si piper, dupa gust. Se pune umplutura in clatite, se impacheteaza ca un portofel ( sau in straturi, ca un tort) si se pun intr-un vas de Jena si se dau la cuptor pentru 30 de minute.
Rulou a la Patric(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1728) Pieptul se taie felii in patru si se bate usor ca pentru snitel. Separat se dinstuie in putin ulei ceapa, morcovul cubulete mici si ciupercutele feliute. Se adauga cate putin bulion sau pasta de rosii cu apa, sare, piper. La sfarsit se adauga cateii de usturoi zdrobiti. Se umplu feliile de carne cu umplutura, se ruleaza si se prind cu scobitori. Se aseaza intr-o tava iena cu putin ulei si un pahar de vin. Se acopera in prima jumatate de ora cu folie de aluminiu si apoi se intorc pe partea cealalta bucatile de carne si se mai lasa sa se rumeneasca frumos pe toate partile.
Pui toscan la gratar(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1824) Carcasa de pui trebuie deschisa (taiata complet pe partea mai subtire), si se desface larg. Bucatile mai groase se incizioneaza. Lamaia se rade de coaja si se preseaza de fruct. Intr-un castron mic, se amesteca pesto cu coaja de lamaie, suc de lamaie, branza si piper rosu. Se unge puiul pe ambele parti cu marinata astfel obtinuta si se pune capacul. Acoperiti vasul, si apoi se lasa la frigider aproximativ 30 de minute la marinat.
Se aseaza puiul pe gratar cu taietura orientatata in jos, si se pune capacul (este de preferat un gratar cu capac). Dupa cca 30 de minute, puiul este gata.
Se serveste cu o salata , ex; salata de varza, salata de legume proaspete, salata de rosii, etc
Contine pe portie: 530 kcal ,Proteine 40 g ,Grasimi 42 g ,Carbohidrati 1 g
Pui tikka cu salata de castraveti(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1414) 1. Pune opt frigarui de lemn intr-un bol de apa sa se inmoaie. Amesteca intr-un castron iaurtul si pasta curry, apoi adauga carnea de pui taiata cubulete ca pentru frigarui. Daca ai timp, las-o la marinat timp de o ora. Intr-un castron mare, amesteca bine castravetii, ceapa rosie, coriandrul,zeama de lamaie, si lasa totul la rece.
2. Scutura orice exces de sos de pe carnea de pui si infige cate o bucata pe frigaruile inmuiate in apa, iar langa carne infige si o rosie cherry (continua asa). Frigaruile se lasa la focul de gratar mediu timp de 15-20 minute, intorcand din cand in cand, pana cand sunt gatite si frumos rumenite.
3. La final se amesteca salata verde in compozitia de castraveti, se imparte in patru portii egale, se adauga 2 frigarui de pui tikka si se serveste cu chapatis sau bulcute de paine integrala caldute.
Kebab de pui cu tapenada(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1972) Se taie carnea de pui in 48 bucati de cubulete egale si se condimenteaza cu sare si piper. Se rade coaja galbena de lamaie si se stoarce fructul. Amestecati intr-un castron impreuna cu coaja de lamaie si 2 linguri suc de lamaie, 2 linguri de ulei de masline, chimen, oregano si scortisoara. Se adauga 2 catei de usturoi dati pe razatoarea fina. Adaugati jumatate din cubuletele de pui.
Intr-un alt castron, separat, amestecati 2 linguri de ulei de masline cu otet balsamic si rozmarin, peste care adaugati din nou 2 catei de usturoi rasi. Adaugati acum cealalta jumatate din cantitatea de cubulete de pui. Acoperiti bolul si lasati carnea de pui la marinat in frigider aproximativ 3 ore. Amestecati ocazional.
Pentru topping se amesteca restul de 3 linguri ulei de masline cu tapenada si caperele. Se condimenteaza dupa gust cu chili picant. Se lasa carnea de pui separat intr-o sita sa se scurga. Se condimenteza cu scortisoara si chimen si se aranjeaza pe tepuse. Puneti acum celelalte bucati de pui marinat cu otet balsamic pe alte tepuse. Asezati frigaruile pe gratarul incins aproximativ 6 minute. Intoarceti tepusele si pe cealalta parte timp de 6 minute. Turnati o parte din topping pe frigarui.
Energie pe portie: 125 kcal /Proteine 0 g /Grasimi 13 g / Carbohidrati 2 g g